Sviečková na smotane

/ 13.03.2012
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

600g panenky
3 mrkvy
3 petržleny
1 cibuľa
1/4 zeleru
1/4 citrónu
1 lyžička nového korenia
4 bobkové listy
2 lyžice plnotučnej horčice
500ml smotany na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice oleja

Postup prípravy

Cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler si nakrájame na kocky, mäso si pokrájame na kúsky. Do hrnca si dáme olej, necháme ho rozpáliť a pridáme pokrájanú cibuľu ktorú si opečieme do zlatista. K cibuli pridáme zeleninu a mäso, krátko spolu opečieme a zalejeme vodou aby bolo mäso ponorené, pridáme korenie, soľ, bobkový list a 1/4 citrónu aj so šupkou. Necháme variť kým mäso nie je mäkké. Keď sa nám mäso uvarilo vyberieme ho z vody vedľa na tanier. Do mixéru prelejeme zeleninu, citrón a bobkový list vyhodíme, poriadne rozmixujeme a vlejeme späť do hrnca. Do omáčky vložíme mäso, pridáme horčicu a smotanu. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme ešte prevrieť, podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail