Smotanové lángoše

/ 01.06.2012
Smotanové lángoše
Smotanové lángoše
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

1/2 kg hladkej múky
30 g droždia
2 dcl smotany
2 dcl mlieka
2 vajička
1 polievková lyžica oleja
soľ

Postup prípravy

Droždie dáme vo vlažného mlieka a necháme ho vykysnúť.Všetky suroviny spolu nasypeme do nádoby priložíme vykystnuté droždie a dobre spracujeme.Cesto odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Potom naolejovanými rukami tvarujeme lángoše,ktoré pečieme v horúcom oleji.
Lángoše možme ochutit cesnakom,kečupom,postrúhaným syrom.
Lángoše nemusíme spraviť jeden deň cesto nám totiž vydrží v chladničke aj niekoľko dní.

Kategórie receptu

Bezmäsité jedlá Múčne jedlá

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail