Segedínsky guláš

/ 19.09.2012
Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Čas prípravy
110minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

400g bravčového stehna
200g kyslej kapusty (scedenej)
300ml vody
1 cibuľa
180ml smotany na šľahanie
soľ
mletá rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Mäso si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu si nakrájame na jemno. Do hrnca si dáme olej a cibuľu. Cibuľu opražíme do zlatista, pridáme mäso a spolu opečieme. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou a poriadne premiešame. Podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Po 15 minútach pridáme k mäsu kyslú kapustu a za občasného miešania a podlievania vodou necháme dusiť. Asi po hodine nám mäso aj kapusta úplne zmäknú a vtedy môžeme priliať smotanu. Necháme ešte prevrieť a môžeme podávať s čerstvým pečivom alebo knedľou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail