Plzeňský guláš

/ 05.06.2013
Plzeňský guláš
Plzeňský guláš

Ingrediencie

1kg zadného hovädzieho
1kg cibule
mletá rasca
mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
chilli paprička
0,5l piva plzeň
1l vody
2 strúčiky cesnaku
masť
hladká múka
biela cibuľa (pri podávaní)

Postup prípravy

Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno a opečieme v hrnci na masti do zlatista. K cibuli pridáme nakrájané hovädzie mäso a opečieme zo všetkých strán. Posypeme korením a rascou chvíľu opečieme, pridáme mletú papriku, premiešame, zalejeme pivom, zakryjeme a necháme dusiť na malom plameni asi 15-20 minút. Pridáme vodu, premiešame a necháme variť na malom plameni až kým mäso úplne nezmäkne. Keď je mäso mäkké pridáme do gulášu prelisovaný cesnak. Na panvici si z masti, múky a mletej papriky spravíme zásmažku. Zásmažku primiešame do gulášu a necháme ešte asi 15 minút vrieť. Hotový guláš podávame s čerstvým chlebom a nakrájanou bielou cibuľou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail