Čas prípravy
180minút
Počet porcií
7
Ingrediencie
1,7kg údeného kolena
1 cibuľa
8 guličiek čierneho korenia
3 guličky nového korenia
3 bobkové listy
5 strúčikov cesnaku
400ml čierneho piva
1 lyžica mletej červenej papriky
1 lyžička mletej rasce
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Údené koleno si dáme do hrnca, zalejeme až po vrch vodou, pridáme očistenú celú cibuľu, očistené 3 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkové listy. Dáme variť na sporák. Keď začne voda vrieť stíšime to na minimum a varíme 2 hodiny. Uvarené koleno si preložíme do zapekacej misy. Zo 150ml piva, 2 prelisovaných strúčikov cesnaku, mletej červenej papriky, mletej rasce, soli, mletého čierneho korenia si spravíme zmes s ktorou potrieme koleno. Potreté koleno podlejeme zvyšným pivom a dáme piecť na 200 stupňov kým koža neschrumkavie. Hotové koleno podávame s čerstvým pečivom, chrenom a horčicou.