Makový závin

Makový závin
Počet porcií: 20 Čas prípravy: 100minút

Postup prípravy

Mlieko, maslo, citrónovú šťavu a žĺtka si vymiešame. Pridáme múku, droždie, cukor, 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme takých 30-40 minút nakysnúť. Plnku si spravíme z mlieka, ktoré necháme zohriať. V ňom si rozpustíme práškový a vanilkový cukor a nakoniec primiešame mak. Z cesta si vyvaľkáme plát na ktorý rozotrieme plnku a postupne zarolujeme. Kraje zahneme aby nám plnka nevytiekla. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Vrch potrieme žĺtkom a necháme piecť 15-20minút. Keď sa nám závin upečie necháme ho vychladnúť a môžme podávať.



recept pridal: nika, dňa St, 05/30/2012 - 16:35

Budeme potrebovať

500g hladkej múky
250ml vlažného mlieka
150g rozpusteného masla
50g kryštálového cukru
20g droždia
vanilkové cukre
2 lyžice citrónovej šťavy
citrón (iba kôra)
žĺtka
soľ
300g mletého maku
250ml mlieka
100g práškového cukru