Makový závin

Nika / 30.05.2012
Makový závin
Makový závin
Čas prípravy
100minút
Počet porcií
20

Ingrediencie

500g 
hladkej múky
250ml 
vlažného mlieka
150g 
rozpusteného masla
50g 
kryštálového cukru
20g 
droždia
vanilkové cukre
2 lyžice 
citrónovej šťavy
citrón (iba kôra)
žĺtka
soľ
300g 
mletého maku
250ml 
mlieka
100g 
práškového cukru

Postup prípravy

Mlieko, maslo, citrónovú šťavu a žĺtka si vymiešame. Pridáme múku, droždie, cukor, 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme takých 30-40 minút nakysnúť. Plnku si spravíme z mlieka, ktoré necháme zohriať. V ňom si rozpustíme práškový a vanilkový cukor a nakoniec primiešame mak. Z cesta si vyvaľkáme plát na ktorý rozotrieme plnku a postupne zarolujeme. Kraje zahneme aby nám plnka nevytiekla. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Vrch potrieme žĺtkom a necháme piecť 15-20minút. Keď sa nám závin upečie necháme ho vychladnúť a môžme podávať.

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail