Maďarské pagáče

/ 15.04.2012
Maďarské pagáče
Maďarské pagáče
Čas prípravy
340minút
Počet porcií
50

Ingrediencie

1kg hladkej múky
500g margarínu
350g uvarených zemiakov
700g kyslej smotany
2,5 dcl mlieka
1 kocka droždia (42g)
4 žĺtka
soľ

Postup prípravy

Mlieko si dáme trochu zohriať a primiešame doň kvások aby sa rozpustil. Do misy si dáme múku, margarín (musí mať izbovú teplotu aby sa lepšie zapracoval), smotanu, uvarené zemiaky, droždie s mliekom a soľ. Vymiešame si cesto, musí mať nadýchanú konzistenciu. Nesmie byť moc riedke, ale ani moc husté. V prípade, že sa vám cesto zdá byť moc husté pridajte k nemu ešte vlažné mlieko. Cesto by sa malo dať ľahko vaľkať. Keď máme cesto vymiešané dáme ho do chladničky na 3,5 hodiny. Keď je cesto odstáte preložíme ho na dosku a vyvaľkáme na 2 cm hrúbku. Potom cesto preložíme z prava do ľava a zhora dole. Postu zopakujeme 3x. Posledný krát si cesto vyvaľkáme na 2cm hrúbku a vykrajujeme krúžky. Plech si vymastíme, poukladáme naň cesto, ktoré potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov kým sú neni pagáče zhora zlaté.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Slané pečivo

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail