Kura na smotane

Nika / 13.03.2012
Kura na smotane
Kura na smotane
Čas prípravy
130minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

celé kura
paradajok
papriky
cibuľa
250ml 
sladkej smotany
1 lyžica 
mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Kura si umyjeme a rozkrájame. Do hlbšej panvice alebo do hrnca si vložíme kuracie kúsky, pokrájanú cibuľu, papriku a paradajku. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme soľ, mleté čierne korenie a zalejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť kým mäso nezmäkne. Keď je mäso mäkké vyberieme ho a šťavu so zeleninou poriadne prepasírujeme. Prepasírovanú zmes dáme späť do hrnca, pridáme mäso, sladkú smotanu a podľa chuti ešte soľ a mleté čierne korenie. Necháme prevariť a podávame s haluškami.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Varenie
Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail