Klobásová pizza

/ 21.10.2012
Klobásová pizza
Klobásová pizza
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

600g polohrubej múky (cesto)
1 lyžička soli (cesto)
7 lyžičiek olivového oleja (cesto)
1 kocka droždia (cesto)
1 lyžička hnedého cukru (cesto)
350ml vlažnej vody
200g šunky
200g eidamu
150g klobásy
100g kukurice
3 väčšie čerstvé šampiňóny
kečup
pizza korenie
mletá rasca

Postup prípravy

Kvások si pripravíme z droždia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami čo patria do cesta a vypracujeme vláčne cesto. Cesto si necháme vykysnúť. Medzi tým si kečup zmiešame s pizza korením a rascou. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na vymastený plech preložíme cesto, potrieme ho ochuteným kečupom, poukladáme naň šunku, nakrájané šampiňóny, kukuricu, nakrájanú klobásu a posypeme postrúhaným syrom. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút. Hotovú pizzu môžeme podávať. Tento recept nám poslal "mravec", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail