Jahodový koláč s bazalkovou čokoládou

/ 27.10.2012
Jahodový koláč s bazalkovou čokoládou
Jahodový koláč s bazalkovou čokoládou
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
30

Ingrediencie

200g múka
150g cukor
150ml vody
150ml olej
4 lyžice medu
2 vajcia
1 kypriaci prášok
0,5kg čerstvé jahody alebo konzerva jahôd (425ml)
100g horkej čokolády
1 vajce (do čokoládového krému)
bazalka
maslo

Postup prípravy

Cesto si pripravíme z múky, cukru, kypriaceho prášku, vody a oleja. Do tejto zmesi pridáme med, oddelené žĺtka (bielka si odložíme bokom do čistej misky) a zmes opäť dobre premiešame. V druhej miske si pripravíme z oddelených bielok sneh (je potrebné mať čisté lopatky mixéra). Keď už máme sneh tuhý, pridáme ho do zmesi na cesto a jemne vmiešame varechou. Cesto rovnomerne vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech a vložíme do predohriatej rúry na 180°. Kým sa nám cesto upečie, na vodnom kúpeli si pripravíme čokoládu. Do hrnca dáme na menšie kusy polámanú horkú čokoládu a maslo. Všetko necháme roztopiť a pridáme jedno vajce a nadrobno nasekanú čerstvú bazalku. Upečené cesto ozdobíme jahodami (ideálne čerstvými, ale vystačíme si aj konzervovanými) a kopčekom čokoládového krému. Na ozdobenie môžeme použiť aj nadrobno nasekané mandle alebo kešu, ktorými koláč posypeme.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail