Hovädzie po francúzsky

/ 08.12.2011
Hovädzie po francúzsky
Čas prípravy
210minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

1kg hovädzieho mäsa na dusenie
3 lyžice olivového oleja
1 cibuľa
2 mrkvy
100g zelerovej vňate
100g petržlenovej vňate
400ml červeného vína
250ml hovädzieho vývaru
3 lyžice paradajkovej pasty
3 strúčiky cesnaku
3 bobkové listy
2 lyžičky tymiánu
6 plátkov slaniny
1 konzerva šampiňónov
1 lyžica Solamylu
2 lyžice hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme olivový olej, po rozpálení pridáme nakrájané mäso zmiešané s hladkou múkou. Rýchlo ho opečieme pridáme mrkvu, cibuľu, zelerovú a petržlenovú vňať, necháme to opiecť také 3 až 4 minúty. Mäso so zeleninou si preložíme do nádoby na pečenie. Mäso zalejeme hovädzím vývarom, pridáme paradajkovú pastu, cesnak, bobkový list, tymián, soľ a čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160°C a varíme 1 hodinu. Kým sa nám mäso varí, dáme na panvicu nakrájanú slaninu na pásiky. Necháme ju opiecť, keď je slanina opečená pridáme k nej šampiňóny. Z mäsa si odoberieme 100ml šťavy pridáme do nej Solamyl. Omáčku zmiešame so slaninou a šampiňónmi a pridáme to k mäsu. Poriadne to premiešame a necháme variť ešte 1,5 hodiny kým nie je mäso úplne mäkké. Mäso podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail