Hovädzie na pive

/ 26.06.2012
Hovädzie na pive
Hovädzie na pive
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

500 g zadného hovädzieho mäsa
100 g údenej slaniny
4 strúčiky cesnaku
2 väčšie cibule
300 ml mäsového vývaru
200 ml piva
30 g masti
20 g hladkej múky
2 ks bobkového listu
šťava z polovice citróna
soľ

Postup prípravy

Mäso umyjeme očistíme na nakrájame na väčšie kocky.
Slaninu nakrájame na drobno.Na rozohriatu masť dáme slaninu,pridáme nakrájané mäso a prudko opečieme.
Medzi tým si očistíme cibuľu,ktorú tiež nakrájame nadrobno a spolu s pretlačeným cesnakom pridáme k opečenému mäsu.
Osolíme,zaprášime s múkou a chvíľu spolu pečieme.
Mäso zalejeme vývarom,pivom a pridáme bobkové listy.
Všetko spolu dusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké tak ho dochutíme citrónovou šťavou a prípadne dosolíme.
Prílohu môžme použiť ryžu prípadne knedľu.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail