Domáci kečup

/ 05.09.2013
Domáci kečup
Domáci kečup

Ingrediencie

3kg zrelých paradajok
1kg cherry paradajok
4 veľké biele papriky
1 fenikel
2 veľké červené cibule
10cm kus čerstvého zázvoru
6 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvej bazalky (iba listy)
2 lyžice semien koriandru
2dcl vínneho octu
9 lyžíc trstinového cukru
1 lyžica soli
2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy

Do hrnca si nakrájame na väčšie kusy paradajky, papriku, cibuľu, fenikel, zázvor, cesnak a bazalku. Do hrnca pridáme aj semiačka koriandru a dáme variť na mierny plameň. Zo začiatku je potrebné to častejšie miešať, kým pustí zelenina šťavu. Zeleninu necháme variť až do úplneho zmäknutia. Keď je mäkká, postupne ju vymixujeme do hladka v mixéry. Vymixovanú zeleninu ešte precedíme cez hustejšie sitko a dáme späť na oheň. Do kečupu pridáme vínny ocot, cukor, soľ a korenie. Necháme variť asi 45 minút. Potom plameň zvýšime na najsilnejší a za stáleho miešania varíme až kým kečup úplne nezhustne. Hotový ho ešte vriaci vlejeme do fliaš, poriadne uzatvoríme vrchnákom a necháme do druhého dňa v suchom dunste.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail