Čas prípravy
40minút
Počet porcií
2
Ingrediencie
300g bravčového karé bez kosti
sušený petržlen
štipka škorice
sušená bazalka
pár kvapiek citrónovej šťavy
sezamový olej
0,5kg bielej kapusty
1 uhorka
1 veľká mrkva
voda
ocot
cukor
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Mäso si umyjeme a nakrájame na rezance. Mäso si dáme do misky pridáme trochu olivového oleja, sušenej bazalky, sušeného petržlenu, štipku škorice, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie. Všetko spolu zamiešame a necháme chvíľu odstáť. Medzi tým si nakrájame kapustu, ktorú dáme do misky, k nej nastrúhame uhorku a mrkvu. Všetko spolu osolíme, okoreníme a premiešame. Spravíme si sladkokyslý nálev, ktorý nalejeme na šalát. Mäso si dáme opiecť na panvicu a tesne pred dopečením naň nalejeme trochu sezamového oleja. Šalát podávame s opečeným mäsom.